Малко вряла вода в тестото: тайната на супер-палачинките. Тънки като вестник, нежни като коприна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Малко вряла вода в тестото: тайната на супер-палачинките. Тънки като вестник, нежни като коприна:
Малко вряла вода в тестото: тайната на супер-палачинките. Тънки като вестник, нежни като коприна:
52531
Малко вряла вода в тестото: тайната на супер-палачинките. Тънки като вестник, нежни като коприна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Палачинки - мечтаната закуска на всяко дете и възрастен. Обикновено ги правим през уикенда, когато можем да отделим повечко време.

Обичайната рецепта за палачинки включва прясно мляко, яйца и брашно. Днес, обаче, ще ви изненадаме с един по-различен метод - палачинки с вряла вода и кисело мляко . Тази формула действа безотказно и резултатът е цяла чиния с най-нежните и ефирни палачинки, които да намажете с любимата си плънка:

Палачинки с вряла вода и кисело мляко

Продукти:

Брашно - 1 чаша;
Кисело мляко - 1 чаша;
Яйца - 2 бр.
Олио - 2-3 с.л.
Вода (вряла вода) - 1 чаша;
Сода - на върха на ножа;
Сол и захар на вкус;

Приготвяне:

Разбийте яйцата до лека пяна, посолете леко. Налейте внимателно в яйцата врялата вода и продължете да биете (яйцата трябва да са на стайна температура, за да не се пресекат).

След това добавете чаша кисело мляко и разбъркайте.

Пресейте брашното със содата и прибавете към яйчената смес заедно със захарта и олиото, и разбъркайте добре. От сместа изпържете палачинки от двете страни до красив златист цвят.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft