Малко вряла вода в тестото: тайната на супер-палачинките. Тънки като вестник, нежни като коприна:
1 Април 2019
52531
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Палачинки - мечтаната закуска на всяко дете и възрастен. Обикновено ги правим през уикенда, когато можем да отделим повечко време.
Обичайната рецепта за палачинки включва прясно мляко, яйца и брашно. Днес, обаче, ще ви изненадаме с един по-различен метод - палачинки с вряла вода и кисело мляко . Тази формула действа безотказно и резултатът е цяла чиния с най-нежните и ефирни палачинки, които да намажете с любимата си плънка:
Палачинки с вряла вода и кисело мляко
Продукти:
Брашно - 1 чаша;
Кисело мляко - 1 чаша;
Яйца - 2 бр.
Олио - 2-3 с.л.
Вода (вряла вода) - 1 чаша;
Сода - на върха на ножа;
Сол и захар на вкус;
Приготвяне:
Разбийте яйцата до лека пяна, посолете леко. Налейте внимателно в яйцата врялата вода и продължете да биете (яйцата трябва да са на стайна температура, за да не се пресекат).
След това добавете чаша кисело мляко и разбъркайте.
Пресейте брашното със содата и прибавете към яйчената смес заедно със захарта и олиото, и разбъркайте добре. От сместа изпържете палачинки от двете страни до красив златист цвят.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари