Без дълги приготовления и седене на печката в топли дни ние ви предлагаме бързо да си направите любимото нещо - готвене на необичайна и вкусна храна. Кюфтета от тази рецепта стават толкова апетитни и изглеждат толкова примамливи, че нямате търпение да си ги приготвите
съставки
кайма (телешка или свинска, може и смес по ваш вкус) 500 g
Яйце 3 броя
лук 1 брой
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
прясно мляко 250 ml
Пшенично брашно 180 g
кашкавал 150 g
подготовка
Обелете лука, настържете го и добавете към каймата. Към него добавете 1 яйце, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, след това внимателно нанесете слой кайма с дебелина 0,5 см на лист фолио, поръсете с настърган кашкавал. Навийте плънката на ролка. Изпратете ролката във фризера за 1-2 часа.
За панировката разбийте останалите 2 яйца с млякото, сол и черен пипер. Добавете брашното и разбъркайте.
Извадете ролката от фризера и нарежете на филийки с дебелина 1 см. Потопете всяко парче в панировката и го изпържете под капака от двете страни в добре затоплен тиган. Поставете готовите кюфтета на хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина
Перфектните кюфтета - икономично, просто, бързо. Ще се радваме, ако запазите рецептите към вашите отметки и я споделите с приятелите си!