Малко саламче, малко кашкавалче и кисело мляко - изяждат се до трошичка още парещи. Лесно, бързо, вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Малко саламче, малко кашкавалче и кисело мляко - изяждат се до трошичка още парещи. Лесно, бързо, вкусно:
Малко саламче, малко кашкавалче и кисело мляко - изяждат се до трошичка още парещи. Лесно, бързо,...
246575
Малко саламче, малко кашкавалче и кисело мляко - изяждат се до трошичка още парещи. Лесно, бързо, вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако са ви омръзнали традиционните милинки, тутманици, баници, то днес ви предлагаме да опитате нещо различно за закуска. Тези саламени хлебчета с кашкавал са вкусни, меки, засищащи, а румената им коричка не оставя никого равнодушен.

Приготвят се лесно - в общи линии от неща, които са налични във всеки хладилник. Да започваме - ето рецептата на тези вкусни хлебчета със салам и кашкавал :

саламени хлебчета

Хлебчета със салам и кашкавал

Продукти:

300 гр.брашно + 50 гр. за доомесване

250 гр.кашкавал

100 гр.салам (наденичка, шунка)

240 гр.кисело мляко

60 гр.меко масло

10 гр.бакпулвер

1 ч.л.сол

хлебчета със салам и кашкавал

Приготвяне:

В подходяща купа пресейте брашното. Добавете пресятите сол и бакпулвер и разбъркайте хубаво с тел. След това прибавете маслото (на стайна температура) и с ръка намачкайте в брашното, така че да се образуват трохи. Прибавете настъргания кашкавал и нарязания на ситно салам, след което хубаво разбъркайте. Добавете киселото мляко и започнете да месите тестото с ръце. Ще е доста лепкаво, но това да не ви притеснява.

Върху работния плот изсипете още малко брашно и отгоре прехвърлете тестото. Поръсете с още брашно и доомесете тестото, така че да се оформи вече нелепнеща топка. Разделете я на две, след което всяка половинка сплескайте на плоска питка с дебелина около 1 см. Прехвърлете питките в тава, покрита с хартия за печене и отгоре с нож за тесто разделете питките на триъгълници. Намажете ги с още разтопено масло и пъхнете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност - коричката трябва приятно да се зачерви.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft