Ей такова чудо с ябълки не бях яла, просто ми скри шапката

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ей такова чудо с ябълки не бях яла, просто ми скри шапката
Ей такова чудо с ябълки не бях яла, просто ми скри шапката
7091
Ей такова чудо с ябълки не бях яла, просто ми скри шапката
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вероятно всяка нация има традиционен ябълков пай в кулинарния си арсенал. Разбира се, те се различават както на външен вид, така и на вкус. Тестото за приготвянето им също се използва напълно различно. Например в нашия регион бисквитеният ябълков пай е най-популярен .

Сред всички печени продукти с ябълки този сезон една рецепта привлече вниманието ни. Ябълков пай с с кокос е деликатен и ароматен десерт със златистокафява кора. Това е различно от всеки друг деликатес, който познавате. Опитайте днес!

Съставки

Яйце 5 броя.

Захар 14 ч. л.

Пшенично брашно 6 с.л. 

Нишесте 2 с.л. 

сода 1 щипка

ябълки 1,2 кг

Лимонов сок 1 ч.л.

Вода 4 чаши

Кремообразен пудинг 6 с.л. 

Масло 100 g

Кокосови стърготини 150 гр

 

Подготовка

Първата стъпка е да загреете фурната до 180 градуса. Покрийте съд за печене с хартия за печене. За бисквитено тесто използвайте 4 яйца.

Отделете жълтъците от белтъците. Добавете щипка сода за хляб към последните, разбийте с миксер до твърда пяна. След това постепенно добавете 4 с.л. захар. Разбийте, докато се разтвори.

След това на свой ред добавете жълтъците, останали от яйцата (4 бр.), Към пяната, всеки път внимателно разбърквайте масата с помощта на шпатула. Сега пресейте брашното и нишестето в отделна купа.

Лъжица по лъжица добавяйте сместа в пяната, като се разбърква внимателно. Трябва да имате ефирно и гладко тесто.


Изсипете го във форма и го загладете. Гответе в предварително загрята фурна за половин час. След това оставете тортата настрана, докато се охлади напълно. Не изключвайте фурната.

Междувременно пригответе пълнежа с ябълки. Обелете и ​​кисели ябълки. Нарежете плодовете на филийки, изсипете в тенджера. Залейте ги с 3,5 чаши вода.

Добавете към тях 6 с.л. захар и лимонов сок. Оставете сместа да заври, покрита с капак. Варете 5 минути на тих огън. Сега извадете ябълките от сиропа.

Добавете останалите 0,5 чаши към пудинга вода. Разбъркайте добре тази смес, за да няма бучки. Изсипете го в ябълковия сироп. Гответе на слаб огън при непрекъснато бъркане


Резултатът трябва да бъде гъст пудинг. Поставете ябълките върху охладения пандишпан. Разпределете пудинга равномерно отгоре.

Пригответе сместа от кокосова кора. За целта разтопете маслото на слаб огън. Към него добавете 4 с.л. захар и всички кокосови стърготини. Разбъркайте с лъжица.

Когато захарта се разтвори, отстранете сместа от огъня и я оставете да се охлади. След това разбийте яйце в него, разбъркайте. Получената смес разпределете равномерно по повърхността на десерта.

Печете сладкишът  за 10 минути. Когато видите златистокафява коричка, извадете го от фурната. Оставете десерта на стайна температура, докато се охлади напълно

Ябълковият пай с кокосови стърготини е най-добре да бъде нарязан преди сервиране, вече охладен. В този случай всяко парче ще запази формата си. Ще намерите този десерт подходящ за горещ чай или кафе. Споделете мнението си с нас и други читатели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft