Най-приятно е да готвите тиквички : няма нужда да ги почиствате, нито да ги накисвате. Просто изпечете малко и се проявяват нежна текстура и деликатен вкус. Ако го разнообразите с няколко подправки и сирене, получавате сочно и леко лятно ястие, което е много удобно за приготвяне. Редакторите на „С вкус“ ще ви кажат как.
За да готвите тиквички във фурната, ви трябват само половин час, от които само приготвянето изисква присъствие в кухнята. Пет минути, а зеленчуците вече могат да се пекат. Ето защо тиквичките за закуска са изгодно решение за всички, които искат да започнат деня правилно, вкусно и питателно.
Съставки
тиквички 200 g
кашкавал 80 g
Чесън 3 скилидки
копър на вкус
Слънчогледово олио 4 супени лъжици
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета с дебелина 1 см. Нарежете магданоза и копъра, смесете с тиквичките.
Покрийте тавичката с пергаментова хартия и поставете тиквичката върху него. Печете 25 минути на 220 градуса. След това извадете, поръсете с кашкавал и сложете във фурната за още 5 минути. Готово!
Този метод за готвене на тиквички е най -популярен, но и много прост. Споделете нашата рецепта и не забравяйте да я пробвате у дома!