20 Април 2021
1902
Снимков материал: pixabay.com
Съставки:
- топло мляко - 300 мл
- брашно - 500 - 520 г
- суха мая - 10 г
- захар - 3-4 с.л.
- мед - 2 с.л.
- сол - щипка
- масло - 50 мл
Пълнене:
- сирене - 360 г
- захар - 2 -3 с.л.
- ванилова захар - 10 г
- стафиди - 80-100 г
- масло - 20 г
- яйце - 1 бр.
- намажете с яйчен жълтък + 1 ч.ч. мляко
Процес на готвене:
- Изсипете в дълбока купа 300 мл мляко, изсипете 10 г суха мая, щипка сол, 4 супени лъжици захар и разбъркайте.
- След това налейте 50 мл олио, добавете две супени лъжици мед, добавете 500-520 г брашно и разбъркайте отново.
- Замесете тестото и го оставете под фолио да втаса за час.
- Междувременно пригответе пълнежа. В отделна купа смесете 360 г сирене, 3 супени лъжици захар, 10 г ванилова захар, 20 г масло.
- Вземете тестото и го разточете на работната повърхност. Нанесете слой пълнеж от сирене и разпределете стафидите.
- Навийте тестото на руло. Нарежете на парчета, накиснете едната страна в брашно. Остава да ги прехвърлите в покрит с пергамент лист за печене, намажете и поставете в предварително загрята фурна до 180 градуса за 25 минути.
- Поръсете готовите кифличките с пудра захар. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари