Малко хора знаят тази тайна, това е просто бомба! Сливи - консервиране за зимата
19 Септември 2021
3051
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
- 1,5 кг сливи
- 1 супена лъжица. захар в буркан от 600 мл
- вода със стайна температура
Процес на готвене:
- Измийте сливи, набодете с игла от различни страни.
- Напълнете бурканите със сливи, изсипете 1 с.л. захар и се налива вода при стайна температура.
- Плътно затворете бурканите с капаци, за да предотвратите изтичане на въздух.
- Сложете бурканите в тенджера на огъня, с капачки. Налейте вода при стайна температура до половината от бурканите.
- Варете 15 минути. След това оставете бурканите да престоят в гореща вода за 2 часа.
- Извадете от водата, обърнете капаците надолу и оставете да се охлади за 8-10 часа. Съхранявайте на хладно място.
Сливите са готови за зимата!
През зимата правя много вкусен сок от такива сливи:
Отворете 1 буркан сливи и изсипете в тенджера. В същия буркан се налива вода (600 мл) и се вари на котлона за 2-3 минути, добавя се захар на вкус, вари се още 2 минути и след това се охлажда.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари