11 Октомври 2020
12085
Снимков материал: pixabay.com
Тази рецепта е истинска находка. В края на краищата той ще помогне, когато няма нищо за кафе, а гостите са вече току на прага. Паят е много лесен за приготвяне, а целият процес отнема няколко минути. И се получава много вкусно и ароматно!
Съставки:
• Брашно - 0,5 с.л.
• Грис - 0,5 с.л.
• Захар - 0,5 с.л.
• бакпулвер - 2 ч.ч.
• Канела - 1 ч.л.
• Ябълка - 4 бр.
• Масло - 100 г
• Орехи - 3 с.л. л.
• Стафиди - шепа
Приготвяне:
1. Смесете сухите съставки.
2.
Настържете обелените ябълки.
3. Настържете замразеното масло в съд за печене, отгоре поръсете малък слой сухи съставки.
4. Разстелете слой ябълки и ядки.
5. След това поръсете отново със суха смес.
6. Добавете втори слой пълнеж и поръсете със суха смес.
7. Поръсете с настъргано масло.
8. Изпратете във фурната за 30 минути при температура от 180 градуса.
9. Поръсете със захар 5 минути преди готвене.
10. Охладете готовия пай.
11. Поръсете с пудра захар и листа от мента.
3. Настържете замразеното масло в съд за печене, отгоре поръсете малък слой сухи съставки.
4. Разстелете слой ябълки и ядки.
5. След това поръсете отново със суха смес.
6. Добавете втори слой пълнеж и поръсете със суха смес.
7. Поръсете с настъргано масло.
8. Изпратете във фурната за 30 минути при температура от 180 градуса.
9. Поръсете със захар 5 минути преди готвене.
10. Охладете готовия пай.
11. Поръсете с пудра захар и листа от мента.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари