Мало и голямо полудя по тази Пухена баница с грис и кисело мляко - чак корите не се виждат от плънка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мало и голямо полудя по тази Пухена баница с грис и кисело мляко - чак корите не се виждат от плънка!
Мало и голямо полудя по тази Пухена баница с грис и кисело мляко - чак корите не се виждат от...
38911
Мало и голямо полудя по тази Пухена баница с грис и кисело мляко - чак корите не се виждат от плънка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви представим една необичайна баница , която бързо завладя сърцата в Интернет - пухкава, сочна и с много плънка, която е пропила напълно в нежните кори! Пухена баница с грис и кисело мляко - необичайното тук е, че плънките са две, а как точно се редуват, е описано подробно в рецептата по-долу. Побързайте да си приготвите въздушната грис-баница и няма да съжалявате:

Пухена баница с грис и кисело мляко

Продукти:

500 гр готови кори за баница

2 чаши кисело мляко

1 чаша разтопено масло (180 мл)

1 чаша + 3 с.л.

грис

4 яйца

1 бакпулвер

500 гр. сирене

наляво

сол

Приготвяне:

Пригответе плънката с грис - чукнете в купа 2 яйца, добавете разтопеното масло и разбъркайте с тел. След това добавете гриса и бакпулвера и отново разбъркайте до еднородна смес.

Пригответе яйчената плънка - намачкайте сиренето с останалите 2 яйца, ако е необходимо, добавете и сол на вкус. 

Вземете първата кора и я намажете хубаво с плънката от грис, така че да има навсякъде. Покрийте с втора кора, намажете и нея по същия начин. Покрийте с трета кора и в тесния ѝ край сложете от плънката със сирене. Навийте трите кори на руло.

баница с грис

Поставете рулото в предварително намазнена тавичка.

Процедирайте така и с останалите кори - трябва да получите общо 4 рула.

пухкава баница

Отгоре намажете хубаво с остатъка от плънката, разредена с малко кисело мляко.

Пъхнете баницата да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване и докато се надуе хубаво.

пухена баница с грис

Веднага щом извадите баницата от фурната, я напръскайте с вода и покрийте с кърпа, за да се задуши и омекне.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft