Върхът на сладкишите се прави с парено тесто! Само малцина знаят тази божествена рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Върхът на сладкишите се прави с парено тесто! Само малцина знаят тази божествена рецепта:
Върхът на сладкишите се прави с парено тесто! Само малцина знаят тази божествена рецепта:
6589
Върхът на сладкишите се прави с парено тесто! Само малцина знаят тази божествена рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фантастична рецепта за Торта с еклерови блатове , която има вкус като от скъпа сладкарница и с тази рецепта гарантирано ще успеете да впечатлите всички.

Не пропускайте да опитате и ни кажете дали ви е харесала тази изискана Еклерова торта .

Торта еклерови блатове

Изискана еклерова торта

Продукти:

Тесто:

150 г обикновено брашно

100 мл вода

100 мл прясно мляко

80 г масло

4 яйца

1 чаена лъжичка бакпулвер

1/2 чаена лъжичка сол

Крем:

500 мл прясно мляко

150 г кристална захар

100 г обикновено брашно

2 яйца

170 г масло

2 пак. ванилова захар

По избор:

Бита сметана

Карамелена глазура

Приготвяне:

Налейте водата и млякото в тенджера.

Добавете маслото и сложете на огъня.

Когато маслото се разтопи и масата започне да кипи, добавете към течността цялото брашно, смесено със сол и бакпулвер.

Бърка се около 4 минути (масата започва да се отделя от стените и дъното на тенджерата).

Оставете настрана и оставете леко да се охлади.

Постепенно добавете едно по едно яйцата и разбийте старателно след всяко.

еклерово тесто

Полученото тесто разделете наполовина.

Пригответе си кръгла форма за печене с диаметър 24см.

Постелете дъното с хартия за печене и нанесете половината тесто.

Загладете хубаво (нанесете на тънък слой) и изпечете.

Печете на 200 градуса за 20 минути.

еклерова торта стъпка по стъпка

Повторете същото с другата половина на пътя.

Оставете изпечените еклерови блатове да изстинат на решетка.

Смесете захарта, обикновеното брашно и яйцата в млякото за крема.

Оставете да се вари на слаб огън.

Сварете гъст крем, покрийте с фолио и оставете да се охлади до стайна температура.

Разбийте маслото с ваниловата захар на пяна и постепенно добавете охладения крем лъжица по лъжица.

Върнете единия блалт във формата, намажете с крема, поставете втория блат и леко натиснете.

Ако желаете, можете да нанесете слой разбита сметана върху крема.

Сложете десерта в хладилника да стегне и да се охлади.

Преди сервиране поръсете тортата с пудра захар.

Еклерова торта

Като алтернатива може да я намажете и с карамелена глазура.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft