Мама е майсторка на сиренките, даже комшийките идват вкъщи да се учат. Тя си има 7 златни правила...
28 Септември 2016
578301
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ароматни мини-палачинки със сирене или извара са чудесен старт на деня. Изглежда лесно, но си има някои тънкости в приготвянето, така че да станат наистина неустоими и да имат перфектното съчетание от солено и сладко. Днес сме ви приготвили няколко съвета, с помощта на които ще направите безупречни сиренки .
Тайните на идеалните сиренки
- Изберете хубаво сирене/извара
Ако искате да получите идеалните сиренки, трябва да избирате само прясно сирене и извара.
С извара стават дори по-вкусни - важно е изварата да не бъде суха или прекалено кисела. Изберете мека и гъста извара. При купуването ѝ може да натиснете леко върху опаковката, трябва да остане малка вдлъбнатина. Маслеността на изварате не се отразява на вкуса. Но готвачите съветват да вземаме продукт с 5-9% масленост, така че тестото да не се разпада като резултат.
Пригответе изварата/прясното сирене
За да се получи тестото хомогенно, разбийте изварата в блендер или я претрийте през сито. Ако само намачкате с вилица, няма да получите желания резултат.
Знайте точната мярка
За 500 грама извара/сирене ще ви трябват 1-2 яйца. Не вземайте твърде много или обратното, само едно яйце, за да не се разпадат сиренките или обритното, да станат твърди.
Сухите съставки
за тестото може да се използват различни продукти: брашно, грис, нишесте, а в диетичните рецепти - брашно от трици. Опитните домакини препоръчват да използвате грис , така сиренките стават по-нежни.
Не ги правете прекалено сладки
Многото захар може да съсипе сиренките. Ако е твърде много, след това в процеса на печене тя ще се превърне в сироп, който силно влияе на консистенцията на тестото. Най-добре е да залеете готовите сиренки с домашно сладко. А ако не обичате съчетанието на солено и сладко, добавете само лъжичка захар към тестото.
Оформяне
За да оформите лесно сиренките, използвайте мокрите си ръце. В идеалния случай, за една сиренка е необходима една супена лъжица тесто - гребваш и оформяш.
Пържене
Можете и да изпечете сиренките във фурната. Но класическия вариант е да ги приготвите на тиган - сгорещете добре тиган с дебело дъно, намазан с мъничко олио. Пържете на среден огън. Покрийте тигана с капак при готвенето.
За да се получи тестото хомогенно, разбийте изварата в блендер или я претрийте през сито. Ако само намачкате с вилица, няма да получите желания резултат.
За 500 грама извара/сирене ще ви трябват 1-2 яйца. Не вземайте твърде много или обратното, само едно яйце, за да не се разпадат сиренките или обритното, да станат твърди.
за тестото може да се използват различни продукти: брашно, грис, нишесте, а в диетичните рецепти - брашно от трици. Опитните домакини препоръчват да използвате грис , така сиренките стават по-нежни.
Многото захар може да съсипе сиренките. Ако е твърде много, след това в процеса на печене тя ще се превърне в сироп, който силно влияе на консистенцията на тестото. Най-добре е да залеете готовите сиренки с домашно сладко. А ако не обичате съчетанието на солено и сладко, добавете само лъжичка захар към тестото.
За да оформите лесно сиренките, използвайте мокрите си ръце. В идеалния случай, за една сиренка е необходима една супена лъжица тесто - гребваш и оформяш.
Можете и да изпечете сиренките във фурната. Но класическия вариант е да ги приготвите на тиган - сгорещете добре тиган с дебело дъно, намазан с мъничко олио. Пържете на среден огън. Покрийте тигана с капак при готвенето.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари