500 гр. кори за баница
500 гр. кайма
1 глава ситно нарязан лук
сол, черен пипер, подправки, магданоз - на вкус, зехтин
За плънката:
2 яйца
300 мл газирана вода
100 мл кисело мляко
сол на вкус
40 мл олио
Първо в загрятия зехтин се запържва лукът, след това се добавя каймата и се пържи, докато се изпари течността от месото. Подправя се на вкус. Редят се кори в правоъгълна тава, ръсят се с по 1 супена лъжица от изпърженото месо. Така се процедира, докато се изчерпа целият материал.
Нарязва се на кубчета.
В купа се разбиват яйцата, добавят се олиото, киселото мляко и газираната вода, както и сол на вкус. С тази смес се залива баницата.
Оставя се да престои 5 минути, след което се пече в заграна фурна около 40 минути на 180 градуса.
Поднася се с кисело мляко.