Мамината печена гозбица - с крехко месце, дъхави гъбки и много разтопен кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мамината печена гозбица - с крехко месце, дъхави гъбки и много разтопен кашкавал
Мамината печена гозбица - с крехко месце, дъхави гъбки и много разтопен кашкавал
admin
Добавена от: admin
26095
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг свинско филе или месо от бут 
1 кг пилешко месо
1 голяма глава лук
1 с.л. брашно
150 мл вода
300 гр. мариновани гъби
400 гр. кашкавал (най-малко)
300 гр. заквасена сметана (при необходимост и повече)

1. Първо сварете отделно всяко от месата. Щом се поохладят, накъсайте пилето на дребни парчета с ръце. Ако може, накъсайте и свинското или го нарежете на ситни парченца. След това поотделно запържете всяко от месата в малко олио.

2. В дълбок тиган запържете ситно нарязаните лук и гъби, добавете една супена лъжица брашно и щом се запържи, добавете водата. Накрая прибавете двата вида пържено месо, хубаво разбъркайте и прехвърлете съдържанието в тавичка за печене. Настържете половината от кашкавала и хубаво разбъркайте и загладете сместа. 

3. Отгоре намажете със сметаната равномерно навсякъде и над нея настържете останалия кашкавал. 
Печете в предварително загрята фурна, докато гозбата хване отгоре хубава коричка от кашкавала (т.е. докато той хубаво се разлее и разтопи). Трябват му около 15 мин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft