1 кг свинско филе или месо от бут
1 кг пилешко месо
1 голяма глава лук
1 с.л. брашно
150 мл вода
300 гр. мариновани гъби
400 гр. кашкавал (най-малко)
300 гр. заквасена сметана (при необходимост и повече)
1. Първо сварете отделно всяко от месата. Щом се поохладят, накъсайте пилето на дребни парчета с ръце. Ако може, накъсайте и свинското или го нарежете на ситни парченца. След това поотделно запържете всяко от месата в малко олио.
2. В дълбок тиган запържете ситно нарязаните лук и гъби, добавете една супена лъжица брашно и щом се запържи, добавете водата. Накрая прибавете двата вида пържено месо, хубаво разбъркайте и прехвърлете съдържанието в тавичка за печене. Настържете половината от кашкавала и хубаво разбъркайте и загладете сместа.
3. Отгоре намажете със сметаната равномерно навсякъде и над нея настържете останалия кашкавал.
Печете в предварително загрята фурна, докато гозбата хване отгоре хубава коричка от кашкавала (т.е. докато той хубаво се разлее и разтопи). Трябват му около 15 мин.