Мамините кифлички
12 Май 2015
5392
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Прясното мляко се загрява, в него се разтварят маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. от брашното. Сместа се оставя 10-тина минути в покой, докато удвои обема си. Брашното, яйцата (без един жълтък), олиото, ванилията и останалата захар се смесват с вече надигналата се мая и се замесва тесто. Оставя се на топло да втаса около 30 минути. След това се премесва и се разделя на 4 топки. Топките се оставят върху намазан с олио плот, за да се отпуснат. След това се разточват, нарязват се на триъгълници и се намазват с мармалад. Завиват се като кифлички, мажат се с разбития жълтък, поръсват се със захар и се пекат.
Автор
Мария Ангелова, с. Стъргел
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари