За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Мамините масленки с мармалад - пръхкави и нежно топящи се от сладост
Мамините масленки с мармалад - пръхкави и нежно топящи се от сладост
8 Юни 2016
29317
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разбийте размекнатата мас заедно със захарта. Добавете сметаната и яйцата, и отново разбийте.
Смесете бакпулвера с брашното и содата, и постепенно добавяйки от сместа в купата с маста, замесете средно меко тесто.
Оставете го за два часа в хладилник, увито във фолио.
От тестото разточете кора, намажете я с мармалад, навийте на руло и нарежете малки охлювчета. С останалото тесто направете кифлички, напълнени с мармалад.
Изпечете сладките десетина минути на 200 градуса в тава, покрита с хартия за печене.
Оваляйте изпечените сладки хубаво в пудра захар, смляна в машинка за кафе заедно с лешниците и една ванилия.
Добър апетит !!!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари