Манакиш - арабски хляб със зехтин и заатар
3 Септември 2012
18674
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
готово тесто за хляб - приготвено от брашно, мая, наполовина вода и наполовина мляко и сол
заатар *
зехтин
* Заатар е арабски микс от подправки, който включва смляна чубрица, кориандър, кимион, ким; сол; смлени семена от анасон и резене; сумак; натрошени фъстъци и леблебия; сусам. Купува се като готов продукт от арабските магазини
Втасалото тесто се разтяга на тънко по намазаното със зехтин дъно на тавата. Заатарът се смесва със зехтин до получаването на по-рядка кашичка. Намазваме тестото отгоре обилно с получената смес и оставяме да втаса повторно, но съвсем за кратко (за не повече от 15-20 мин.). Втасалите питки печем в предварително загрята на 180С фурна за около 15 мин. Не трябва да се препича!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари