Манастирска леща
22 Декември 2011
5208
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лещата се измива. Залива се с 600 мл вода. Вари се на тих огън, като по време на варенето се долива 200 мл гореща вода. Когато омекне лещата се прибавят чесънът, нарязан на едро, и сол на вкус. Лещата се оставя да къкри 10 минути, след което се поръсва със стрита чубрица. Поднася се топла или студена с купичка, в която се стрива чесън със сол и оцет.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари