Манастирски гювеч с риба

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Манастирски гювеч с риба
Манастирски гювеч с риба
admin
Добавена от: admin
12441
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

риба 1.500 кг
растително масло 150 мл (3/4 чаена чаша)
кромид лук 200 г (2-3 глави)
домати 0.500 кг (6-7 бр.)
гъби 200 г (1 чаена чаша)
пиперки 250 г (4-5 бр.)
ориз 150 г (3/4 чаена чаша)
магданоз 1/2 връзка и сол на вкус

Рибата, след като се почисти и измие, се нарязва на порции, посолява се и се запържва леко в мазнината. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук, а след това се прибавят последователно и се задушават до омекване половината домати, нарязани на ситно, пиперките, нарязани на кубчета, гъбите, нарязани на ивички, и оризът. Сместа се залива с топла вода или бульон, посолява се и се изсипва в тавичка. Отгоре се нареждат рибите и се прибавят останалите домати, нарязани на колелца.
Ястието се пече във фурна, докато остане на мазнина. Преди поднасянето се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft