1 кг свинско месо
1-2 ч. л. червен пипер
7-8 с. л. олио
1 в. ч. бяло вино
1/2 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
1-2 домата
100 г обезкостени черни маслини
250-300 г печурки
1 връзка магданоз
Месото се нарязва на късове, лукът – наситно. Задушават се в тенджера с 2-3 с. л. олио.
Подправят се с червен пипер и се посоляват на вкус. Наливат се бялото вино и малко вода.
На дъното на глинен гювеч се слагат няколко лъжици олио и се сипват нарязаните гъби и чушки.
Добавят се задушените месо и лук и се покрива с нарязаните на филийки домати. Подправя се с останалото олио и сол на вкус.
Сипват се оризът и маслините, налива се вода и се подправя с червен пипер и магданоз. Похлупва се и се пече във фурна около 1 час и 30 минути.