
Почистете рибата много добре от главите и вътрешностите (особено от тъмната стомашна ципа и кръвта по гърбначния стълб). Обелете кожата и люспите (може да го направите и на по-късен етап).
От водата и солта пригответе саламура, като ги смесите в тенджера и оставите да заврат - солта трябва да се разтвори във водата. Охладете леко саламурата, след което накиснете рибата в нея за поне 7-8 минути. Извадете я, оставете саламурата да изстине напълно и отново накиснете рибата в нея -този път за 1 час (при тази процедура кожата и люспите обикновено падат сами).
Смесете продуктите за маринатата (без оцета) и оставете сместа да заври. Оставете маринатата да изстине, след което добавете оцета. В изстиналата марината потопете рибата и я оставете да престои вътре за поне 48 часа.
Маринованата риба подредете плътно в буркани, като прибавяте по малко от подправките - черен пипер, бахар, дафинов лист, кориандър, по желание - канела и анасон. Долейте бурканите с марината плюс 10-15 мм олио или зехтин. Маринованата риба съхранявайте на прохладно и тъмно място.