Марината за птиче месо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сосове
Марината за птиче месо
Марината за птиче месо
admin
Добавена от: admin
71828
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

оцет - 1/2 л
лук - 1 глава
морков - 1 брой
целина - 1/2 глава
пащърнак - 1 корен
магданоз - 1-2 корена
чесън - 7-8 скилидки
дафинов лист - 2-3 броя
черен пипер - 7 зърна
бахар - 7 зърна
карамфил - 7 броя
канела - 1-2 щипки
сол - на вкус

Към 1 литър вода прибавете оцета, зеленчуците, нарязани на едри парчета. Скилидките чесън се слагат цели. Сипете и подправките и сложете всичко да се вари 15-20 минути.

След това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев).

С така приготвената марината се залива птичето месо и се оставя да престои около половин-един час.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft