Маринованите гъбки са 100 пъти по- вкусни от другите, грехота е да не си направите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Маринованите гъбки са 100 пъти по- вкусни от другите, грехота е да не си направите
Маринованите гъбки са 100 пъти по- вкусни от другите, грехота е да не си направите
2903
Маринованите гъбки са 100 пъти по- вкусни от другите, грехота е да не си направите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Как понякога имаме нуждата да се поглезим с вкусна зимнина : дали краставици, домати, тиквички, зеле и, разбира се, гъби. Днес това не е проблем, защото гъбичките могат да бъдат намерени по рафтовете на супермаркетите. Но колко е хубаво да се знае, че вие и семейството ви ще яде естествено и подготвено от вас, без излишни химия !

Искаме да споделим с вас чудесна рецепта за мариновани гъби . Ако ги подготви по този начин,  през цялата година ще бъдете в състояние да се поглезите с вкусна храна за всички поводи. Тази марината е абсолютно подходяща за всички сортове гъби . Опитайте, определено ще ви хареса!

 

Съставките

вода 1 литър

захар 2 с.л. л.

сол 4 супени лъжици

дафинов лист 3 бр

бахар 6 бр

карамфил 4 бр

канела 0,5 ч.л.

Оцет 3 ч.л.

печурки 800-900 g

 

подготовка

Сварете 1 литър вода, добавете дафинов лист, черен пипер, канелата и карамфила. Сварете маринатата в продължение на три минути, в края на готвенето добавете оцетна есенция (70%) към водата или обикновен оцет. След това премахнете от котлона.

Изплакнете гъбите старателно, ако имате много големи гъби, можете да ги нарежете. Сложете ги в тенджера със студена вода, кипнете водата. Когато водата започне да ври, я отцедете и отново напълнете гъбите с чиста вода.

Добавете сол и варете гъбите, без да бъркате, докато заврят. Щом водата заври, смесете гъбите и внимателно отстранете получената пяна. Когато гъбите се утаят на дъното, ги извадете с лъжица.
Сложете ги в предварително стерилизирани буркани. Напълнете бурканите на 2/3. Отцедете гъбния бульон от бурканите и напълнете бурканите с марината. Затворете бурканите и поставете гъбите в хладилника.

Ако използвате обикновен оцет 6%, ще ви трябват 800 мл вода и 200 мл оцет. Ако имате 9% оцет, вземете 890 мл вода и 110 мл оцет. Ще получите страхотни мариновани гъби, които трябва да се съхраняват в хладилника. Споделете рецептата с приятелите си и открийте тайната на успешните туршии!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft