Няма човек, който да не обича крехко шишче. Това е месцето, което върви с всичко и може да се хапва по всяко време на годината, но естествено ако знаете как да го мариновате и направете крехко и сочно.
съставки
Свинско ребро 1,5 кг
Свинско филе 1,5 кг
лук 1 кг
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Сушен босилек на вкус
подготовка
Почистете и нарежете на парчета свинското
Нарежете ребрата както на снимката.
Парчетата не трябва да са малки или тънки, защото месото бързо изсъхва и няма да ви се получи сочния кебап
Поръсете месото с подправки от всички страни
Обелете лука. Нарежете на половин пръстени. Изсипете лука в торбата и разбъркайте всичко добре. Добавете месото също. И отново, разбъркайте добре всичко. Завържете чантата и охладете за 24 часа.
Един ден по-късно поставете кебапа на грила. Не забравяйте да обърнете шишчето, така че месото да е равномерно изпечено
Казват, че истинският кебап се състои от добро месо и подправки. Нищо повече. Не е необходимо да мариновате във вино, кисело мляко, сметана. Гответе правилно, а след това месото ще бъде нежно, сочно, невероятно вкусно
Запишете рецептата или я отпечатайте и я държете на видно място. Изпратете на приятелите си. Нека оценят идеята ви за сочно приготвени шишчета