Ако обичате кисели краставички и същевременно предпочитате пикантния вкус , то тази рецепта е именно за вас. Краставичките в лист от хрян стават чудно хрупкави, а хрянът им придава онази пикантност, която те кара да посегнеш към още една, и още, и още...
Продукти:
На дъното на трилитров буркан се слагат:
- малинови листа - 4 броя;
- стъкчета копър - 2 броя;
- чесън - 3 скилидки.
След това всяка краставичка се увива в лист хрян, предварително измит и подсушен. Твърдата част на листа се изрязва и краставичката се обгръща плътно. По този начин се пълни плътно целият буркан.
За саламурата:
На 1 литър вряща вода се слагат:
- 2 супени лъжици сол;
- 1 супена лъжица захар.
Всичко се разбърква добре и с врялата смес се заливат краставичките в буркана. Добавя се 1 супена лъжица трапезен оцет, след което бурканът се затваря плътно и се съхранява в мазето или килера.
Изключително хрупкави и приятно пикантни!