Мариновани краставички в хрян - чудото, по което полудяха домакините това лято. Огнен вкус и хрупкава свежест:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мариновани краставички в хрян - чудото, по което полудяха домакините това лято. Огнен вкус и хрупкава свежест:
Мариновани краставички в хрян - чудото, по което полудяха домакините това лято. Огнен вкус и...
23531
Мариновани краставички в хрян - чудото, по което полудяха домакините това лято. Огнен вкус и хрупкава свежест:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате кисели краставички и същевременно предпочитате пикантния вкус , то тази рецепта е именно за вас. Краставичките в лист от хрян стават чудно хрупкави, а хрянът им придава онази пикантност, която те кара да посегнеш към още една, и още, и още...

Ето как се правят пикантни краставички в хрян :

краставици в хрян

Продукти:

На дъното на трилитров буркан се слагат:

- малинови листа - 4 броя;

- стъкчета копър - 2 броя;

- чесън - 3 скилидки.

След това всяка краставичка се увива в лист хрян, предварително измит и подсушен. Твърдата част на листа се изрязва и краставичката се обгръща плътно. По този начин се пълни плътно целият буркан.

За саламурата:

На 1 литър вряща вода се слагат:

- 2 супени лъжици сол;

- 1 супена лъжица захар.

Всичко се разбърква добре и с врялата смес се заливат краставичките в буркана. Добавя се 1 супена лъжица трапезен оцет, след което бурканът се затваря плътно и се съхранява в мазето или килера.

Изключително хрупкави и приятно пикантни!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft