Мариновани лукчета
29 Август 2014
25827
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 кг арпаджик (малки лукчета за разсад)
300 мл алкохолен оцет (9%)
600 мл вода
1 супена лъжица черен пипер
Накиснете арпаджика във вода и го оставете малко да омекне, за да може по-добре да го обелите. След като го обелите, поставете в голяма тенджера, поръсете с две шепи сол, покрийте и оставете така 24 часа.
На следващия ден измийте от солта и разпределете в буркани. В тенджера сложете водата, оцета и черния пипер. Оставете да поврат и изчакайте да изстинат. Със студената течност напълнете бурканите с лука. Затворете с капачки, предварително намокрени в алкохол. Съхранявайте бурканите на хладно и тъмно място, а лукчетата може да консумирате след 14 дни. Така готова, могат да траят години.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари