Мариновани панирани пилешки късчета
7 Март 2012
22287
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг пилешки гърди
200 г галета
1 с.л. соев сос
2 с.л. бяло вино
зеленчукова пикантина, черен пипер
2 скилидки чесън
олио
Гърдите се нарязват на ленти с дебелина 2 см, дължина поне 7 см и ширина 1 см (на тънки ленти). Прибавят се подправките, после се слага виното и соевия сос и накрая се слага чесъна, нарязан на ситно. Всичко се оставя поне половин час в хладилника. След това всеки къс се овалва в галета и се стиска хубаво с ръка, за да може галетата да полепне хубаво и се пържи в загрятото олио до зачервяване. Сервира се с резен лимон и гарнитура по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари