Мариновани ребърца по Ивановски - празнична рецепта за всички именици!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мариновани ребърца по Ивановски - празнична рецепта за всички именици!
Мариновани ребърца по Ивановски - празнична рецепта за всички именици!
8171
Източник: gotvach.bg
Мариновани ребърца по Ивановски - празнична рецепта за всички именици!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ивановден  е от цикъла януарски празници, с които отбелязваме началото на годината. Едно от най-популярните имена и неговите производни празнуват днес, на 7 януари, а традицията повелява на трапезата да поднесем в чест на имениците отбрани гозби.

По традиция днес трябва да се приготвят  свински ребърца с кисело зеле , варено жито, ошав от сушени плодове, баница със сирене, луканка и кървавица.

Свинското месо присъства на трапезата за Ивановден, тъй като в миналото той е бил един от основните зимни продукти и много често се е консумирал до Великденския пост.

Днес ви предлагаме да опитате апетитните мариновани ребърца по Ивановски :

Мариновани ребърца по Ивановски

Продукти:

1 килограм свински ребра

500 милилитра прясно мляко

50 милилитра водка

1 чаена лъжица сол

3 щипки черен пипер

2 супени лъжици горчица

200 милилитра бяло вино

Приготвяне:

Първо измийте добре ребрата и ги подсушете. След това ги мариновайте във водката, горчицата и прясното мляко (смесени предварително) за поне час. После ги измийте и поръсете със солта и черния пипер. Накрая залейте с виното и печете за около 90 минути на 180 градуса.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft