Мариновани рибни филенца с мак и сусам

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Мариновани рибни филенца с мак и сусам
Мариновани рибни филенца с мак и сусам
admin
Добавена от: admin
6642
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 големи филета от бяла риба
2 ч.л. сусам
2 ч.л. мак

За маринатата:

3 с.л. соев сос
1 с.л. мед
1 с.л. бяло вино
1 кафеена лъжица настърган пресен джинджифил или лимонова кора
1 скилидка пресован чесън

Смесват се соевият сос, медът, виното, чесънът и джинджифилът (лимоновата кора). Рибните филета се заливат с маринатата и се оставят да престоят 15 минути. През това време сусамът и макът се запичат на котлона в сух тиган, като непрекъснато се разбърква, докато се зачерви. Рибата се пече около 8 минути в намазан с мазнина тиган с незалепващо покритие, като от време на време се полива с маринатата. Преди да се извади, се поръсва със сместа от мака и сусама.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft