Мариновани тиквички-Минутка, докато почне филма и имате най-ефирната, лека разядка
Това са тиквички, които ако не ги направите няколко пъти последователно, няма да им се наситите-Толкова са ефирни, свежи и леки, че са само за лятото!
СЪСТАВКИ
- 500 грама млада тиквичка
- 1,5 ч. л.
ПРИГОТВЯНЕ
Измийте и обелете тиквичките. Ако са млади, можете да ги оставите. След това нарежете зеленчуците на много тънки филийки или ивици. Най-добре е да се използва белачка , след което парчетата ще бъдат перфектно тънки. Оставете ги за известно време, така че да се оцедят от вода.
Междувременно пригответе маринатата. Изстискайте чесъна, смесете го с слънчогледово масло и мед. Разбъркайте добре и добавете оцет, пипер и ситно нарязани зеленчуци. Разбъркайте още веднъж. Тук маринатата e готова.
Сега излейте водата от тиквичките, изстискайте ги добре, налейте маринатата и разбъркайте добре. Поставете в хладилника в продължение на 2-3 часа и след това сервирайте на масата.
Ето такава нежна и вкусна лятна закуска от тиквички ! Може да се сервира с всякакви ястия, добре се подхожда на всички ястия. Много просто предястие, без суета, но колко вкусное! Приятен апетит!