Мариновано пиле по гръцки
8 Януари 2012
33564
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пилешко месо - 6 броя гърди или бутчета
чесън - 3 скилидки
кисело мляко - 1 кофичка, пълномаслено
майонеза - 100 г
горчица - 3 с.л.
лимони - сокът на един голям лимон
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
моркови - 2 броя
гъби - 200 г
картофи - 3 - 4 броя
Разбъркайте заедно киселото мляко, майонезата, горчицата, лимоновия сок, счукания чесън, сол и черен пипер на вкус. Накиснете пилешкото в тази марината и го сложете да се овкуси за 6 часа в хладилника.
Намазнете тавата и подредете парчетата пилешко. Около него може да поставите нарязани зеленчуци - картофи, гъби, моркови. Полейте ги с маринатата и сложете ястието да се пече в предварително загрята фурна до приятен загар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари