500 гр. свински пържоли (бут)
500 гр. гъби
200 мл. течна сметана
1 с.л. брашно
къри
черен пипер
сол
За маринатата:
2 ч.л. горчица
2 ч.л. майонеза
1 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. спрайт или газирана вода
Свинското месо се нарязва на пържоли и се начуква.
Начуканите пържоли се поръсват с къри, черен пипер и сол.
От майонезата,горчицата, виното и спрайта се приготвя марината.
В подходящ съд се нареждат пържолите, като се заливат с марината.
Маринованите пържоли се оставят да престоят няколко часа или до другия ден.
В тиган с малко олио се запечатват пържолите леко от двете страни и се подреждат в йенска тенджера. В мазнината останала от пържолите се задушават нарязаните гъби (може да се добави и малко сол).
Когато гъбите променят цвета си, се прибавя течната сметана и се разбърква добре.
След като сместа кипне се прибавя 1 с.л. брашно размито в 1/2 ч.ч. вода.
Отново се разбърква и се заливат пържолите.
Полуготовото ястие се задушава във фурната до готовност на 250 С.
Гарнира се по желание с пържени или задушени картофи.