Лукът в суров вид се добавя към много ястия, често и в салати . ТНо не на всеки допада острият му вкус и остра миризма на този пикантен зеленчук. Разбира се, сладък лук с лека горчивина придава на салатите и мезета неповторим вкус.
Има лесен и доказан начин за мариноване на лук преди да се добави към основното ястие. След тази обработка той може дори да се използва като отделна закуска, подходяща за месо, варени зеленчуци и какво ли още не. Ароматният, свеж и сладникав лук ще промени отношението ви към този зеленчук.
Използвайте 9% оцет и сварете водата предварително и охладете. Трябва да се отбележи, че червеният и белият лук се маринират поотделно.
съставки
лук 3 броя
вода 100мл
оцет 4 супени лъжици
захар 1 супена лъжица.
сол 1 ч. Л
подготовка
Лукът се нарязва на пръстени или на половинки.
След това изцедете марината - лукът е готов за ядене.
Опитайте се да добавите мариновния лук към дресинга . Ще се изненадате колко ще се промени вкусът на обичайната салата. Така че не забравяйте да запазите тази рецепта и да я споделите с приятели!