Маринован петел с вино

вход през zajenata.bg
Маринован петел с вино
admin
Добавена от: admin
23645
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за маринатата:
750 мл червено вино
2 моркова
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
3 скилидки чесън
1 с. л. сушени манатарки
1 щипка мащерка
1 дафинов лист
1 ч. л. смлян черен пипер

за пилето:
1 петел или голямо пиле, нарязано на порции
100 г краве масло
2 с. л. олио
1 с. л. брашно

за гарнитурата:
500 г гъби
200 г бекон, нарязан на кубчета
200 г дребен лук, обелен
1 скилидка чесън, нарязан на ситно
магданоз, нарязан на ситно
1 щипка захар
сол на вкус
черен пипер на вкус

От предната вечер се смесват всички продукти за маринатата и месото се слага да престои в нея 12 часа в хладилника.
Месото се подсушава, зеленчуците и маринатата се запазват.
Загряват се половината от маслото и олиото и в тях се запържва месото от всички страни. Прибавят се зеленчуците от маринатата и се разбъркват на огъня около 5 мин. Слага се брашното и се разбърква още 5 мин. Налива се течността на маринатата и щом всичко заври, ястието се покрива с капак и се слага в загрята на 200°С фурна за 1,5-2 часа.
През това време се приготвя гарнитура. В останалата загрята мазнина се слага беконът и лукчетата. След 3-4 мин. се прибавя захарта, сол и пипер на вкус и 1-2 с.л. вода. След като се изпари водата, се добавят гъбите и се разбъркват 4-5 мин.
Когато петелът е готов, към соса се прибавят чесънът и магданозът.
Ястието се сервира с гарнитурата и сварена паста или картофи.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft