Мармаладено пиле с хрупкава коричка
14 Февруари 2013
5783
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 чаша овкусени хлебни трохи
сол и черен пипер на вкус
3/4 чаша портокалов мармалад
4 с.л. масло
1 с.л. сос Уорчестър
6 пилешки бутчета
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте плитка тавичка с фолио и сложете отгоре решетка за печене.
В плитка купа или плато смесете с пръсти хлебните трохи, солта и пипера.
Разтопете мармалада, маслото и соса Уорчестър на слаб огън.
Намажете пилешките бутчета от всички страни с мармаладената смес и ги оваляйте в трохите. Подредете ги в приготвената тавичка, така че да не се докосват.
Печете 1 - 1 1/2 часа, в зависимост от размера на бутчетата.
Оставете да изстинат 10-тина минути, преди да поднесете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари