Мармаладки с кокос
15 Юли 2014
4920
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Най-напред приготвяме сиропа. След като започне да кипи, се вари 5-7 минути и се оставя да се охлади. Накрая се добавя ромът.
Замесва се меко тесто от посочените продукти: в пластмасов съд сипваме течните съставки, бакпулвера и маята, и замесваме с гриса и брашното.
От тестото оформяме топки - около 40 на брой, всяка разточваме, нарязваме на триъгълници, пълним с мармалада и оформяме на кифлички. Кифличките подреждаме тава, покрита с хартия за печене, и печем на 200 градуса около 15 минути.
Още горещите кифлички потапяме в студения сироп. Държим ги в сиропа около 30 секунди от едната страна и 30 секунди от другата страна, след което овалваме в кокос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари