250 г агнешко месо, нарязано на малки кубчета
2 с. л. масло
1 глава лук, нарязан на ситно
½ ч. л. куркума
1 щипка канела
500 г белени домати
1 ½ с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
½ ч. ч. червена леща
250 г консерва сварен нахут
5 глави дребен лук, почистени
3 с. л. фиде
4 с. л. нарязан на ситно кориандър или магданоз
черен пипер на вкус
Маслото се разтопява и в него се слагат лукът, месото, куркумата и канелата. Всичко се разбърква 5 мин.
Доматите се обелват и се почистват от семките. Нарязват се на едри парчета. Прибавят се към месото. Оставя се да поври 10 мин.
Към месната смес се добавя лещата, отцеденият нахут, 500 мл вода и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Всичко се покрива и се оставя да къкри 30-40 мин., докато омекне месото.
Добавят се почистените лукчета, а след 15 мин. се слага фидето. След 5 мин. супата е готова. Сервира се поръсена с пресен кориандър и лимонов сок.