Мароканска супа с нахут и месо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Мароканска супа с нахут и месо
Мароканска супа с нахут и месо
admin
Добавена от: admin
11088
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г агнешко месо, нарязано на малки кубчета
2 с. л. масло
1 глава лук, нарязан на ситно
½ ч. л. куркума
1 щипка канела
500 г белени домати
1 ½ с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
½ ч. ч. червена леща
250 г консерва сварен нахут
5 глави дребен лук, почистени
3 с. л. фиде
4 с. л. нарязан на ситно кориандър или магданоз
черен пипер на вкус

Маслото се разтопява и в него се слагат лукът, месото, куркумата и канелата. Всичко се разбърква 5 мин.
Доматите се обелват и се почистват от семките. Нарязват се на едри парчета. Прибавят се към месото. Оставя се да поври 10 мин.
Към месната смес се добавя лещата, отцеденият нахут, 500 мл вода и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Всичко се покрива и се оставя да къкри 30-40 мин., докато омекне месото.
Добавят се почистените лукчета, а след 15 мин. се слага фидето. След 5 мин. супата е готова. Сервира се поръсена с пресен кориандър и лимонов сок.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft