100 гр извара (или рикота)
1 глава червен лук (ситно нарязан)
кората от 1/2 лимон
малко лимонов сок
сол, черен пипер
1 пакет многолистно тесто (размразено)
1 малка тиквичка (нарязана на тънки ленти)
1 яйце (за намазване)
В пластмасова купа смесете изварата със ситно нарязания лук, добавете лимоновата кора и лимоновия сок и подправете на вкус.
Размразеното тесто разточете на тънък правоъгълник. Отрежете краищата, за да получите красива и правилна правоъгълна форма.
От краищата оставете 1 сантиметър и с помощта на вилица набодете повърхността на бутер тестото.
Върху набодената част намажете добре изварата, след това подредете и тънко нарязаните тиквички.
Краищата намажете с разбито яйце и печете около 10 минути или докато краищата станат златисто-кафяви.