Маслени кифли
13 Ноември 2014
7767
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Поставете маята със захарта в затопленото мляко да втаса. В смес от брашното, солта и бакпулвера изсипете втасалата мая, белтъците от яйцата и маслото, след което замесете тесто с останалата част от млякото. Оставете тестото да втаса (около половин час).
Омесете отново втасалото тесто и го разделете на малки топки. Разточете топките и оформете по желание - на рогчета или кръгли охлювчета. Може да им сложите пълнеж по желание. Намажете кифлите с жълтък, поръсете със сусам (може и ленено семе или смес), а отгоре се настържете студеното масло.
Печете при температура между 200 и 220 градуса.
От това количество излизат доста кифлички.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари