Маслен орехов пай
16 Февруари 2012
23793
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното и маслото бъркаме до трохи и слагаме яйцата и месим. Оставяме 2 часа в хладилник. Разделяме на 2 части едната по-голяма разточваме ги с формата в която ще ги печем. Слагаме едната кора, по-голямата така, че да покрие и страните в/у нея изсипваме плънката: сметаната, захарта и орехите бъркат се на топло до сгъстяване, охлаждаме. Слагаме отгоре другата кора, набождаме с вилица, намазваме с яйце и печем на предварително нагрята фурна до 200 градуса до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари