Маслинена фокача с розмарин и бяло вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Маслинена фокача с розмарин и бяло вино
Маслинена фокача с розмарин и бяло вино
admin
Добавена от: admin
8752
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 непълна ч.л. суха мая
1/2 ч.л. сол
4 с.л. бяло вино
4 с.л. зехтин
3 ч.ч. бяло брашно
2 шепи маслини
1 връзка пресен лук
1 с.л. морска сол
1 с.л. розмарин

В 200 мл леко затоплена вода се слагат маята, солта, виното и зехтина. Постепенно се добавя брашното. Замесва се меко тесто и се оставя на топло да втаса. Втасалото тесто се оформя с намазнени ръце на правоъгълник. Поръсва се с морската сол, наситнения лук и нарязаните на едро маслини. Завива се на руло, слага се в намазана с масло тавичка и се приплесква, за да добие овална форма с дебелина 1 см. На повърхността се правят с палец вдлъбнатини, намазва се с малко захтин, поръсва се с морска сол и скълцан розмарин, а може и с няколко маслини (във вдлъбнатините). Пече се на 250 С 15-20 минути. Проверява се с клечка за зъби. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft