Матовата или гланцовата страна-Има значение в каква посока да слагате фолиото за опаковане и печене на продуктите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Матовата или гланцовата страна-Има значение в каква посока да слагате фолиото за опаковане и печене на продуктите
17787
Снимков материал: pixabay.com
Матовата или гланцовата страна-Има значение в каква посока да слагате фолиото за опаковане и печене на продуктите

Обикновено хората се делят на две категории: някои хора обичат да готвят, докато други могат лесно да измият планина от съдове и кухненски прибори след това. Въпреки това, за съжаление, често първите нямат вторите наблизо, които биха били премахнати след готвене. Затова на помощ идват майсторски трикове. Фолиото за печене е незаменима вещ за всяка домакиня . Ястията, изпечени с него, се оказват също толкова вкусни и ароматни, колкото и на въглища. И тиганът остава чист, сякаш нищо не се е случило. Ролка от фолио, поставена върху деко, ще спести както при приготвянето на малки десерти, така и при готвене на месо и риба.

Избор на правилното руло от фолио за печене на храни

Важно е да можете да изберете правилното фолио. За всеки метод на готвене е по-добре да използвате дебело фолио. Така че не можете да се притеснявате, че по време на процеса на печене ще се разкъса или деформира. Ако обаче имате под ръка само руло тънко фолио, не трябва да се разстройвате. Просто го сгънете на няколко слоя и го закрепете здраво от всяка страна.

При печене на месни и рибни ястия във фолио е важно продуктът да не влиза в контакт с въздуха. Затова е необходимо да закрепите добре краищата на фолиото от всяка страна. Но по време на приготвянето на плодове и зеленчуци въздухът не пречи. Поради контакта с него продуктите ще се запарят и ще станат по-меки. Ако сте любители на пърженото, увийте плътно фолиото.

Как да постигнем златиста хрупкава коричка

Разбира се, ястието, изпържено до златист цвят, изглежда много изкусително и апетитно. При използване на фолио обаче не всеки може да постигне този ефект. Затова е важно първо да доведете ястието до готовност и след това да разгънете или премахнете фолиото. Накиснете за 10-15 минути, докато видите желаното зачервяване. Препоръчително е ястието да се пече на горен огън. Но дори и в най-простата фурна ще получите и пържена коричка. Само в този случай си струва да премахнете фолиото 5-10 минути преди готовност. В противен случай ястието може просто да се превърне в черна жарава.

Матова и лъскава страна: как да опаковате продуктите

Ако погледнете внимателно фолиото, можете да видите, че страните му са различни. Едната е лъскава, а другата е по-матова без гланц. Качеството на изпичане и вкусът на крайния резултат зависи от това от коя страна сте поставили фолиото върху тавата за печене. Така че внимавай. Гланцираната страна на ролката отделя по-добре топлина и по-малко залепва за храната. Затова трябва да се уверите, че матовата страна на фолиото е отвън.

Температура по време на печене

Ако за готвене не използвате открит огън, а фурна, температурният режим ще бъде различен. Месото трябва да се пече на 170 градуса, птиците - на 160 градуса , а рибата - на 145 градуса. Ако все пак предпочитате да готвите на открит огън, поставете храната върху решетката, когато въглищата са изстинали малко. Важно е ястието да се готви бавно на дим, а не на пламък. Тъй като всичко вътре просто ще остане сурово.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft