Махам дръжките и семките, нарязвам, добавям чесън, олио, оцет, сол и захар и съм готова за минути с маринованите чушки за зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Махам дръжките и семките, нарязвам, добавям чесън, олио, оцет, сол и захар и съм готова за минути с маринованите чушки за зимата
68684
Снимков материал: pixabay.com
Махам дръжките и семките, нарязвам, добавям чесън, олио, оцет, сол и захар и съм готова за минути с маринованите чушки за зимата

 

Необходими продукти:

  • 4 килограма чушки „Капия“, червени
  • 2 чаени чаши вода
  • 2 чаени чаши олио
  • 2 чаени чаши оцет
  • 1 връзка магданоз
  • 1 глава чесън
  • 1 супена лъжица кристална захар
  • 3 супени лъжици сол

Начин на приготвяне:

Измийте чушките, махнете дръжките и семките им. Нарежете на парчета и поставете в голям съд.

Обелете и нарежете чесъна. Измийте и нарежете магданоза.

В голям съд за готвене сипете водата, добавете олиото, оцета, захарта и солта и разбъркайте. Сложете на котлона и оставете да заври. Щом това стане добавете част от чушките, разбъркайте и гответе за няколко минути до леко омекване. След това постепенно добавете останалите чушки и смесете добре. Продължете готвенето до пълното им омекване, пълно като периодично бъркате.

Щом това стане, свалете отцедете и сипете в купа. Добавете нарязания магданоз и чесън и смесете.

Напълнете в чисти буркани и след това полейте с отделената марината. Затворете, обърнете с главата надолу и покрийте с хавлиена кърпа. Оставете да се охладят напълно.

Съхранявайте в срок до 6 месеца на тъмно и сухо място.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft