Мачкани пиперки туршия: За 15 минути, без консерванти и пастьоризация, с НЕОГРАНИЧЕН срок на годност!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мачкани пиперки туршия: За 15 минути, без консерванти и пастьоризация, с НЕОГРАНИЧЕН срок на годност!
Мачкани пиперки туршия: За 15 минути, без консерванти и пастьоризация, с НЕОГРАНИЧЕН срок на...
40079
Мачкани пиперки туршия: За 15 минути, без консерванти и пастьоризация, с НЕОГРАНИЧЕН срок на годност!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе си вкусна туршия от чушки в буркан много лесно и бързо, без консерванти и пастьоризация. Това е стара рецепта, използвана от нашите майки и баби. Много наши читатели вече познават рецептата за вкусната и лесна зимнина, ето какво споделят от собствен опит:

Коментарът на Петър Попов: „Чушките имат неограничен срок на годност. По този начин майка ми винаги ги приготвяше за зимата. През 2008 г.

се изнесоха от вкъщи, а когато трябваше да продадем къщатата през 2011 г., случайно видях бурканите и ми стана жал да ги изхвърля. Отворих един буркан и ги опитах - все едно са правени вчера. Може би само тези в горната част бяха малко меки, но всичко останало беше като прясно.”

Ето какво ви трябва за Мачкани пиперки туршия :

мачкани чушки туршия

Мачкани пиперки туршия

Продукти: 

3 кг камби или друг вид дребни чушки

3 моркова

1 връзка пресен магданоз

2 глави чесън

4 буркана по 800 гр. 

Във всеки буркан сложете по 1 супена лъжица сол, 1 супена лъжица захар, 3 супени лъжици олио и 1 малка чашка от 50 мл алкохолен оцет 9%.

Приготвяне: 

Чушките се измиват добре под струя студена вода, след което се почистват от дръжките и семките, след което се оставят да се отцедят от излишната вода. От 3 кг чушки ще получите приблизително 2,6-2,7 кг почистени чушки.

чушки за туршия

Почистете чесъна и го нарежете на ситно, магданоза също на ситно. Можете да настържете морковите или да ги нарежете на много тънки кръгчета. За по-голямо количество съответно увеличете съставките.

Загрейте голям и широк тиган, леко намазан с олио, в който запържете за кратко чушките, т.е. докато се "смачкат". Междувременно пригответе сол, захар, олио и алкохолен, бял оцет 9 процента.

Във всеки буркан сложете по една пълна супена лъжица захар, една пълна супена лъжица сол, три супени лъжици олио и една малка чаша от 50 милилитра бял алкохолен трапезен оцет (9%).

Чушките се запържват за кратко от всички страни, докато ципите им покафенеят и омекнат малко, но не са и напълно изпържени. Преди да започнете да пълните бурканите, сложете във всеки по малко морков, малко чесън и магданоз.

жарени чушки

приготвяне туршия

Поставете няколко чушки в буркана, след това добавете отново моркова, чесъна и магданоза. Повтаряйте процеса, докато напълните хубаво буркана и натиснете отгоре. Когато прецените, че бурканът вече не се събира, затворете го плътно с капак и веднага го обърнете с капачката надолу.

туршия от чушки

Повтаряйте процеса, докато свърши материалът. В следващите 48 часа (два дни) е необходимо бурканите да се обърнат няколко пъти, за да може солта и захарта да се разтворят. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място. 

туршия от мачкани чушки

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft