Медена торта с кисело мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Медена торта с кисело мляко
Медена торта с кисело мляко
31537
Медена торта с кисело мляко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой не обича медена торта? Тортата ще бъде голяма, за компания от седем до десет души, тъй като е предназначена за форма с диаметър 26 см. Ако намалите наполовина съставките, вземете по-малка форма, диаметър 20 см ще бъде достатъчен.

 

Съставките

Пшенично брашно 4 чаши по 250мл

мед 6 супени лъжици

Яйце 6 бр

захар 2 чаши по 250мл

кисело мляко или заквасена сметана 2 чаши по 250мл

сода 1 ч.л.

масло 150 g

оцет 1 супена лъжица

 

подготовка

Разтопете маслото на водна баня (може да бъде заменено с маргарин). След това добавете медът и 1 чаша захар. Разбъркайте добре. 


Добавете яйцата и оцета в тестото, разбъркайте добре отново


Изсипете брашното и разбъркайте с миксер. На следващо място, изпечете блата.

Можете да използвате кръгла силиконова форма. Разстелете тестото с лъжица, като визуално разделете сместа на 8-10 части. Печете всеки блат за 12 минути при температура 180 градуса. 


Разбийте сметана с 1 чаша захар. Намажете питките с получения крем и намажете готовата торта. Ако искате да си спестите целия процес с печенето на блатове, винаги може да си вземете готови от магазина и процеса да сведете до минимум време.

Редакционен съвет. Опитайте се да добавите няколко супени лъжици мак в половината тесто. Когато сгъвате тортата, редувайте обикновени и макови блатове: по този начин получавате елегантна визия и актуализиран вкус на медена торта. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft