В дълбок съд слагаме яйцата, захарта, солта, меда, олиото, ванилията, маята и добавяме хладкото прясно мляко. Сместа се обърква и постепенно се добавя брашното. Омесва се средно меко тесто. Тестото се оставя да втасва около 1-2 часа.
Щом втаса, се разделя на 10 топки. 9-те топки леко се разточват и намазват с маргарин, който трябва предварително да престои на стайна температура. Само последното топче тесто се разточва, без да се маже.
Подреждат се едно върху друго, така че ненамазаната кора да дойде най-отгоре. Върху намазнен плот от корите се разточва една голяма кръгла кора, която се нарязва на 12 части или повече, в зависимост от това, колко големи искате да са кифлите. Върху всеки триъгълник се слага плънка по желание - конфитюр, шоколад, крем или сметана, след което се оформят кифлички. Кифличките се слагат върху хартия за печене. Оставят се да втасат, след което се пекат на 200 градуса.
Медените кифлички на Мечо Пух
23 Декември 2015
17088
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари