В дълбок слагаме яйцата захарта, солта, меда, олиото, ванилията, маята и добавяме хладкото мляко. Разбъркваме добре сместа и постепенно добавяме брашно. Месим до средно твърдо тесто. Тестото оставяме да втаса около 1 - 2 часа.
Когато втаса, разделяме тестото на 10 топки. 9-те топки леко разтегляме и намазваме с маргарин, който трябва предварително да престои на стайна температура, за да омекне. Последното топче само разтегляме, без да го мажем.
Подреждаме топчетата едно върху друго, така че ненамазаното да дойде отгоре. Върху намазнен плот разточваме кръгла кора, която разделяме на 12 части (или повече - зависи от това колко големи искате да са кифлите). Върху всяка част слагаме мармалад или сметана и оформяме кифлички. Подреждаме кифлите върху тава с хартия за печене. Оставяме да втасат, след това ги печем на 200 градуса.
Медени кифлички
11 Ноември 2014
7368
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари