Медени курабии с кисело мляко - цяла купчина за гладна дружина. Чудна вкусотия по бабина рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Медени курабии с кисело мляко - цяла купчина за гладна дружина. Чудна вкусотия по бабина рецепта:
Медени курабии с кисело мляко - цяла купчина за гладна дружина. Чудна вкусотия по бабина рецепта:
27940
Медени курабии с кисело мляко - цяла купчина за гладна дружина. Чудна вкусотия по бабина рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Само като чуеш думата "бабини" в заглавието и вече си знаеш - чака те нещо вкусно, лесно и засищащо. Точно такива са тези бабини медени курабии с кисело мляко .

От посоченото количество продукти ще се получат достатъчно медени курабийки , с които да заситите глада си за сладко, а и ще останат да почерпите близки и познати. Ето и рецептата за тази бабина вкусотия:

бабини курабии

Бабини медени курабии с кисело мляко

Продукти:

350 мл кисело мляко

1 чаша захар

2 жълтъка и 1 белтък

1 супена лъжица мед

3 с.л.растително масло

1 ч.л. сода (непълна)

Приблизително 2 -2,5 чаши брашно

За захарната глазура:

1 белтък

3 с.л.захар

Приготвяне:

1. Жълтъците с единия белтък (отделете втория за намазване) и меда разбийте със захарта, изсипете в тази смес киселото мляко и растителното масло. Разбийте отново леко.

2. Изсипете постепенно пресятото със содата брашно (не е необходимо да я гасите в оцет, киселото мляко ще угаси содата) и омесете нелепнещо тесто.

3. Разточете тестото на слой с дебелина 1 см, изрежете кръгчета с формичка или чаша, наредете ги на хартия за печене в тавичка на малко разстояние едно от друго и печете 25 минути при температура 180-190 градуса.

4. Докато курабийките се пекат, пригответе глазурата: разбийте отделения белтък с 3 супени лъжици захар с тел, докато захарта се разтвори напълно. Не е необходимо да биете до твърди връхчета, а само докато белтъкът побелее, а захарта се разтвори.

бабини медени курабии

5. След 20 - 25 минути извадете курабийките от фурната, бързо ги намажете с разбития със захар белтък (много е удобно да използвате силиконова четка за тази цел), можете на два слоя, и върнете във фурната за още 10 минути.

След това извадете курабийките от фурната и прехвърлете в чиния.

Изчакайте да изстинат, но и топли са чудесни!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft