Медени пастички с млечен крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Медени пастички с млечен крем
Медени пастички с млечен крем
admin
Добавена от: admin
12120
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Необходими продукти за тестото:
1 чаша (230 мл) мед
3 яйца
2 супени лъжици свинска мас
1 супена лъжица сода бикарбонат
брашно - колкото поеме
За крема:
1 л прясно мляко
10 супени лъжици брашно
10 супени лъжици захар
1 маргарин
150 гр. пудра захар
150 гр. счукани орехи
За глазурата:
шоколад, разтопен на водна баня

В съд за месене слагаме съставките за тестото и постепенно добавяме брашното, като месим до гладко тесто, което да не залепва за ръцете и хубаво да се оформя. 
Тестото разделяме на 4 топки, като от всяка разточваме тънка правоъгълна кора около 27 см на 35 см. Всяка кора печем в тавичка, покрита с хартия за печене на 220 градуса, като фурната се намалява след първите няколко минути - корите се пекат бързо и трябва да внимавате да не загорят. 
В по-голямата част от млякото сложете захарта и загрейте, а в другата част се разтваря брашното и се разбива с миксер, така че да няма бучки. Получената каша добавете постепенно към горещото мляко и сварете гъст крем, след което го оставете да изстине. 
Разбийте маргарина с пудрата захар и смесете с охладения крем, а след това добавете смлените ядки и разбъркайте заедно. 
Съединете сладкиша като редувате кора/крем/кора/крем, а най-отгоре завършете с крем. Отгоре залейте с шоколадова глазура. Маркирайте парчетата с нож върху глазурата, без да ги разрязвате. 
Пастичките трябва да престоят 3-4 дни преди консумацията, за да могат корите да омекнат и съставките да разгърнат вкуса си. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft