2 ч.ч. мед
5 и 1/2 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. настъргани бадеми
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. счукан карамфил
3/4 ч.ч. захаросани плодове (портокалови и лимонови кори)
1/2 ч.л. бакпулвер
За глазурата:
2 бр. белтъци
1 и 1/4 ч.ч. пудра захар
1 с.л. лимонов сок
Медът се затопля докато стане течен, но без да завира. Всички останали продукти се добавят и разбъркват добре. Тестото се слага на набрашнена повърхност и се меси докато стане гладко, като ако се налага се добавя брашно. Разточва се на пласт с дебелина от 1-1.5 см, който се пече в намазнена и набрашнена тава в предварително загрята до 180 С фурна за 20 минути. Докато е горещо се намазва с глазура приготвена по следния начин: Белтъците се разбиват на сняг, добавят се захарта и лимоновия сок и се бърка докато стане лъскава гладка смес. Блатът се нарязва на правоъгълничета след като изстине.