Можете ли да устоите на аромата на мед, гарниран с хрупкави орехчета? Ние не! Тези меденки любимки с орехчета и вкусен пълнеж са най-вкусните домашни медени сладки , които може лесно да си приготвите у дома. Всички ще са доволни - от най-малкия, до най-големия! Предлагаме ви рецептата за вкусни пълнени меденки , а изпълнението оставяме на вас:
Меденки любимки с орехчета
Продукти:
За тестото:
1 ч.ч.
1 ч.ч. олио
6 с.л. мед
2 яйца
1 ч.л. сода за хляб
2 с.л. канела
брашно - колкото поеме
За пълнежа:
1 пак. масло (125 гр.)
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. смлени орехи
Приготвяне:
Разбийте хубаво яйцата със захарта, добавяте меда и олиото, след това содата и канелата, а накрая - постепенно брашното, докато сместа стане на тесто. От полученото тесто офороформете малки топчета с приблизително еднаква големина.
Покрийте тавичката с хартия за печене и наредете топчиците на разстояние една от друга. Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Извадете ги и още топли и издълбайте с лъжичка внимателно откъм плоската страна.
В дълбока купа сложете трохите от издълбаните сладки. Добавете там разтопеното масло, чашата мляко и смлените орехи. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес и с нея напълнете дупките на сладките, слепвайки ги две по две.
От посочените продукти се получават около 40 бр. половинки или 20 бр. меденки. Щом ги слепите, оставете ги да омекнат за 5-6 часа.
Може да добавите към пълнежа сладко или пък да използвате шипков мармалад за целта.
Освен това може да ги потопите до половината в разтопен шоколад като украса.